Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@16:28:05 GMT

تغییر نقشه انرژی جهان نقشه بلف یا واقعیت

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۱۴۴۷

تغییر نقشه انرژی جهان نقشه بلف یا واقعیت

ساعت 24-چند سال پیش بود که آمریکایی ها اعلام کردند شن و ماسه های ساحل دواقیانوس بزرگ پیرامون این کشور نفت خام دارند و می توان با تکنولوژی تازه آن را استخراج و به بازارهای مصرف رساند. درآن روزهایی که این ادعا از گوشه و کنار شنیده می شد شماری از سیاست مداران به ویژه درکشورهایی که با آمریکا خصومت داشتند آن را باورنمی نکرده و اصرار داشتند این ادعا بلوف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با افزایش قیمت نفت دربازارهای جهانی تولید نفت شیل در امریکا اقتصادی شده و درحال حاضر این کشور حتی از روسیه و عربستان نیز بیشتر نفت تولید می کند. این رخداد انقلابی موجب شده است اهمیت کشورهایی مثل عربستان و کویت درراهبردهای آمریکایی کاسته شود. حال اما یورونیوز ادعا می کند کشف هیدروکربن‌ها در منطقه مدیترانه شرقی توجه شرکت‌های غول‌پیکر انرژی را به خود جلب کرده و احتمال تغییر نقشه انرژی جهان را افرایش داده است.مساله انرژی در منطقه مدیترانه شرقی به دلیل همزمانی این کشف با سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا به خاورمیانه اهمیت بیشتری یافته است.

در همین حال، ششمین نشست سه جانبه انرژی سران قبرس، یونان در اورشلیم آغاز شد. هدف این نشست، توسعه منابع انرژی و امنیت در دریای مدیترانه است. این کنفرانس همچنین شامل مشارکت وزارت امور خارجه ایالات متحده خواهد بود پمپئو ابتدا به کویت و سپس به اسرائیل رفت و عصر امروز با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در اورشلیم (بیت‌المقدس) دیدار و در یک کنفرانس خبری شرکت کرد.تحلیلگران می‌گویند که کشف منابع جدید انرژی عاملی برای افزایش ثبات و رفاه است اما در عین حال می‌تواند زمینه رقابت شدید میان دولت‌ها و ملت‌ها شود.مایک پمپئو در جریان سفرش به خاورمیانه با همتای کویتی خود دیدار کرد.مدیترانه شرقی به کشورها و قلمروهایی که از نظر جغرافیایی در شرق دریای مدیترانه قرار داردند اطلاق می‌گردد. قبرس، یونان، لبنان، سوریه، اسرائیل، فلسطین، ترکیه، مصر، لیبی و اردن در این ناحیه قرار دارند و علاوه بر موقعیت جغرافیایی مشترکات زیادی از نظر تاریخی، اجتماعی و سیاسی با یکدیگر دارند.هیدروکربن‌ها نوعی ترکیبات شیمیایی هستند که در دسته مواد آلی قرار می‌گیرند که در ساختار مولکولی آنها اتم‌های عناصر کربن و هیدروژن شرکت دارند. شاید زود باشد درباره درستی این ادعا و پیامدهای احتمالی آن سخن گفت اما خرد ومنطق می گوید احتمال هرچند کوچک دراین باره رانیز باید جدی گرفت. اقتصادایران براساس ساختار قوام یافته چنددهه ای به درآمدهای نفت وابستگی شدید است و هرکاهش جدی درصادرات مثل همین روزها می تواند تعادل های تاریخی اقتصاد کلان و بنگاهها و خانواده ها را به هم بزند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۱۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف‌پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ساخته شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد
  • اشتغال اهمیت دارد
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری