Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژیم آمریکا فقط به ناامن کردن مرزهای مشترک سوریه و عراق بسنده نکرده و برای ناکام گذاشتن طرح تهران - مدیترانه تلاش می‌کند امنیت استان‌های دیرالزور و حمص سوریه را به چالش بکشد.

به گزارش مشرق، در ماه‌ها و هفته‌های اخیر، مذاکرات و اقدامات سه جانبه ایران - عراق - سوریه برای ساخت مسیر ارتباطی که تهران، بغداد و دمشق را به دریای مدیترانه، کشورهای اروپایی و آفریقایی متصل می‌کند، افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آماده شدن ایران، عراق و سوریه برای اجرا و به سرانجام رساندن این طرح بسیار مهم و راهبردی که نتایج اقتصادی بسیار مثبتی به همراه دارد با استقبال چینی‌ها نیز روبه رو شده چرا که آنان نقشه راهی ترسیم کردند تا از شرق آسیا به دریای مدیترانه و سپس اروپا و آفریقا متصل شوند.

دولت چین تحت عنوان احیای جاده ابریشم درصدد است در مسیر مشخص به بازارهای اروپا و آفریقا دست یابد و همین مسئله باعث شده آمادگی خود را برای مشارکت در این طرح اعلام کند و این آمریکایی‌ها را نگران کرده چرا که نتایج فاجعه بار اقتصادی برای واشنگتن دارد.

هیأت حاکمه آمریکا که به شدت از پروژه مشترک تهران - بغداد - دمشق در هراس است به روش‌های مختلف تلاش می‌کند مانع از اجرای این طرح شود و ناامن کردن مرزهای مشترک سوریه و عراق یکی از راهبردی آنان محسوب می‌شود.

بیابانی بودن مناطق مرزی مشترک سوریه و عراق باعث شده تا آمریکایی‌ها با دردسر کمتری تقویت گروه‌های تروریستی را در این محور در دستور کار قرار دهند و تحرکات آنان در ماه‌های گذشته این مسئله را به خوبی نشان داده است.

رژیم آمریکا طرح نا امن کردن مرزهای مشترک سوریه و عراق را با کمک صهیونیست‌ها و رژیم‌های مرتجع منطقه از جمله عربستان و امارات آغاز کرده است اما این سبب نشده دولت‌های عراق، سوریه و جبهه مقاومت به آنان واکنش نشان ندهند.

به گزارش مشرق، دولت عراق عزم اش را برای تأمین امنیت مسیر ارتباطی تهران - مدیترانه در محدوده سرزمینی خود جزم کرده چرا که می‌داند راه اندازی این جاده مهم می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از مشکلات اقتصادی اش را حل کند به ویژه اینکه چینی‌ها هم برای ورود به این طرح آماده هستند و قرار گرفتن در مسیر شرق آسیا، اروپا و آفریقا برایشان عواید مالی بسیاری دارد.

براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، عملیات گسترده نیروهای امنیتی، ارتش و به ویژه بسیج مردمی عراق برای خشکاندن هسته‌های خاموش گروهک تروریستی داعش در مرزهای مشترک با سوریه به شدت و قاطعیت ادامه دارد و متوقف نشده است.

مناطق غربی و مرکزی استان الانبار نقاط اصلی تمرکز نیروهای مسلح عراقی برای نابودی عناصر مخفی داعش به شمار می آیند و عملیات برای تأمین امنیت بخش‌های مهمی از جمله «دره حوران، گذرگاه القائم و…» در جریان است.

 

رژیم آمریکا فقط به ناامن کردن مرزهای مشترک سوریه و عراق بسنده نکرده و برای ناکام گذاشتن طرح تهران - مدیترانه تلاش می‌کند امنیت استان‌های دیرالزور و حمص سوریه را به چالش بکشد و حمایت بیشتر از هسته‌های خاموش تروریستی را هم در این مناطق در دستور کار قرار داده است.

به گزارش مشرق، با افزایش تحرکات و کوشش‌های رژیم آمریکا، عناصر مخفی تروریست‌ها در بیابان‌های استان‌های دیرالزور و حمص فعال شده‌اند و حملاتی را علیه نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان جبهه مقاومت ترتیب دادند.

به گفته منابع میدانی، محدوده عملیات هسته‌های خاموش گروهک تروریستی داعش ار حدفاصل بیابان‌های استان حمص تا حومه شهر راهبردی «البوکمال» در جنوب استان دیرالزور سوریه امتداد دارد.

بر همین اساس، تروریست‌های مخفی داعش حملاتی را علیه مواضع رزمندگان سوری و جبهه مقاومت در حومه روستای «السیال» و منطقه «الجلاء» انجام دادند اما پس از چند ساعت درگیری سنگین ناکام ماندند و حملات به طور کامل دفع شد.

دولت آمریکا و صهیونیست‌ها راه اندازی مسیر ارتباطی تهران - مدیترانه را ادامه شکست‌های زنجیره ای در غرب آسیا می‌دانند و حمله تروریست‌های داعش در حومه شرقی شهر السخنه (شرق استان حمص) در راستای اختلال در این طرح است.

عناصر مخفی داعش در روزهای گذشته حملاتی را در نزدیکی کوه «البشری» در حومه شرقی شهر السخنه انجام دادند که منجر به شهادت شماری از نیروهای ارتش و رزمندگان جبهه مقاومت شد اما در نهایت ناکام ماندند و به نتیجه‌ای نرسیدند.

تلاش‌های هیأت حاکمه آمریکا برای به بن بست رساندن طرح مشترک ایران - عراق - سوریه باعث شد چند گروه از نیروهای سوری و رزمندگان مقاومت برای تأمین امنیت مناطق آلوده در حدفاصل استان‌های حمص و دیرالزور وارد عمل شوند.

براساس اطلاعات به دست آمده، نیروهای سوری و رزمندگان جبهه مقاومت عملیات وسیع و گسترده‌ای را از محور شرقی استان السویداء و شرق استان حمص به سمت حومه شهر البوکمال آغاز کرده‌اند.

به گزارش مشرق، واشنگتن برای اینکه در طرح تهران - مدیترانه مشکل ایجاد کند فقط به حمایت از عناصر مخفی داعش در بیابان‌های حمص و دیرالزور اکتفا نکرده و درصدد است از گروه‌های تروریستی مستقر در منطقه التنف استفاده کند.

منطقه و پایگاه نظامی التنف در جنوب استان حمص در اشغال عناصر تروریستی ارتش آمریکا است و برخی خبرها حاکیست تروریست‌های مستقر در این منطقه با حمایت آمریکایی‌ها خود را برای حمله به نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان جبهه مقاومت آماده می‌کنند.

یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق اعلام کرد: تجربه‌های گران بهای سال‌های گذشته و آمادگی نیروهای سوری و مقاومت در این محور به حدی است که اجرای این سناریو بسیار ضعیف است و در صورت عملی شدن در کمترین زمان ممکن به شکست ختم می‌شود.

به گزارش مشرق، دولت آمریکا از باز شدن مسیر تهران - مدیترانه در هراس هستند چرا که می‌داند نتایج اقتصادی و سیاسی فاجعه باری برای واشنگتن خواهد داشت و همین مسئله باعث شد تمام تلاش را به کار گیرد اما در مقابل راهبردهای جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا به گونه‌ای پیش بینی و ترسیم شده که اجازه هیچ گونه‌ای اختلالی را در راستای اهدافش نمی‌دهد و گزینه‌های مناسب برای پاسخ گویی به هر تحرکی را در نظر گرفته است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل آمریکا ارتش آمریکا ارتش سوریه استان الانبار استان حمص بسیج مردمی عراق پایگاه التنف تحولات سوریه تحولات عراق تحولات منطقه جاده جبهه مقاومت حمص سوریه داعش دمشق دولت عراق سوریه شرق آسیا عراق عراق ایران سوریه مدیترانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۴۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته

 رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید. 

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد. 

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد. 

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

 وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد. 

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی‌ و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تقدیر از مقاومت عراق، موضع کلمبیا و خیزش دانشجویان آمریکایی/ تاکید بر شکست قطعی هرگونه تجاوز احتمالی اشغالگران به رفح
  • نیوزویک: مقاومت اسلامی بحرین، جبهه جدید محور مقاومت در جنگ با اسرائیل
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت